FANDOM


Class starts at 8:30 am every weekday. Passing period between classes is 10 minutes. As soon as the class before lunch gets out, you can eat. After lunch, there's a bell and passing period to insure students get to class.

  • Apparition — 2 hour sessions in the mid afternoon, 2 times a week, for 6 weeks
  • Electives — Vary, depending on the elective, but almost always 1 hour sessions, 3 times a week
  • Language Classes — Always 45 minute sessions right before dinner

Note: This just shows a possible, average schedule. Most students will take these classes. These times show a first year's time, class times increase gradually as they get older, so 8th years are likely to have 2 hours of Spellwork, and hour and a half of Dark Arts, and an hour of everything else. Lunch is always the same for everyone. Schedules can vary, this is an average schedule. Varied schedules get more common as students get older.

Example Schedule

8:30 am - 10:00 am — Spellwork (1 hours, 30 minutes)

10:10 am - 11:10 — Dark Arts (1 hour)

11:20 am - 12:05 am — Herbology (45 minutes)

12:05 am - 12:55 am — Lunch Period (50 minutes)

1:05 pm - 1:50 pm — History of Magic (45 minutes)

2:00 pm - 2:45 pm — Potions (45 minutes)

3:20 pm - 4:20 pm — Elective (1 hour)


11: 00 pm - 11:50 pm, Tuesdays and Thursdays — Astronomy (50 minutes)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.